Отоплението с печка на дърва през зимата е сигурен начин да си спестим значителни разходи за електричество, както и да повишим комфорта у дома. Камината е символ на романтика, уют и красота, което я превръща в решение с непреходна популярност. Подходяща е за къщи, вили, заведение и за апартаменти, а при избор трябва да се запознаем подробно с параметрите на всеки един модел. Твърдото гориво е и източник на мека топлина, като с него успешно можем да постигнем икономия на разходи за ток в дългосрочен план.   

Предимства при отоплението на дърва

От BalkanEnergy споделят, че този вариант за зимните месеци е един от най-добрите. Печката с дървесина може да е с водна риза или да е суха, като и двата начина са ефективни. Нейните водещите предимства могат да се опишат по следния начин:

  • отлично решение за къщи - на всеки му е ясно, че отоплението на жилища с голяма площ е скъпо, а в много от случаите дори и непосилно за потребителите. Ако обаче се изгради водна риза посредством камина, разходите за ток ще намалеят шоково, а и обстановката ще е в пъти по-приятна, съгласете се;  
  • релаксираща обстановка - почти няма човек, който да не си е мечтал най-малко веднъж в живота някой ден да има печка с дърва, пред която да прекарва голяма част от свободното си време. Защото камината е не само финансово изгоден начин за отопление, но и неизчерпаем източник на уют и красота;  
  • модерно присъствие - създаването на съвременен интериор включва много неща, като мебелите и битовата техника съвсем не са всичко, за което трябва да помислим. Ако искате да добавите щипка очарование към избрания от вас стил, купете подходяща според наличната площ камина и бъдете сигурни, че присъствието й ще е не само полезно, но и много приятно. Не е задължително тя да бъде голяма - дори и с малък модел печка на дърва ще постигнете ефективно отопление и хубава обстановка;
  • икономия на разходи за ток през цялата зима - няма смисъл да се заблуждаваме, че апартаментите са лесни за климатизиране. Дори и двустайният имот може да ви излезе “солено”, ако решите да изберете за него стандартни уреди като климатици, радиатори и духалки. Забравете за всичко това, ако се целите много по-нависоко в материален план - камината с дърва е далеч по-рентабилен вариант, в който много хора вече се увериха на 100%.  

Отоплението на дома е тема, върху която започваме да размишляваме още в края на лятото. Намирането на идеалното за нас решение е с водещ приоритет, а интегрирането на печка с дърва - гарантирано добър избор.   

За какво да внимаваме при избора на печка за отопление

Преди обаче да се насладите на ползите от присъствието на печка с дърва в своя дома, трябва да извършите правилен избор, който включва оглед на всички важни параметри - капацитет, дизайн, енергиен клас и др. Марката е също с не по-малко значение, а производители като Prity, Alfa-Plam и Zvezda се класират на първите позиции в списъка с популярни производители.  

Уверете се, че при желание от ваша страна е възможно да купите печка и на изплащане, като по този начин ще си спестите стреса от даването наведнъж на сума в порядъка на 1000 лева. Доста от магазините днес предлагат такава опция, която е в огромна услуга за средностатистическия купувач.  

Защо да се доверите на BalkanEnergy

Стане ли дума за отопление на печка с дърва, BalkanEnergy е магазинът, който винаги излиза на преден план. Какво предлага той? На първо място е разнообразието от всякакви видове отоплителни решения, в това число и камини. На сайта ще откриете термопомпи, радиатори, пелетни котли, ВиК, резервни части, но най-хубавото от всичко - достъпни цени. Доверете се на този търговец за обособяването на жилището и се възползвайте от атрактивните оферти, до които имате 24/7 онлайн достъп.