Кой не обича мултифункционалните решения? Те са удобство, те са удоволствие, те са функционалност и естетика, която винаги търсим за своя дом. Готварските печки на дърва са “представителна извадка” на тази категория продукти, които се използват не само за приготвяне на ястия с уникален вкус, но и са отлично средство за отопление на апартамента и къщата. Могат да се свържат с водна виза и така да изпълняват няколко роли наведнъж. Доверете се на производители като Prity, Alfa-Plam, и Zvezda при покупката на камина с фурна и се насладете на топ качество без аналог. 

Какви са предимствата на готварските печки на дърва 

Свикнали сме да гледаме на твърдото гориво най-вече като водещ способ за постигането на оптимална топлина в своя дом през зимните месеци. Това обаче не е всичко, когато става дума за печките на дърва. Днес могат да се открият готварски модели с модерен дизайн и на надеждни производители в продуктовата ниша. Характерното за тях е, че са снабдени с котлони и фурна, където да приготвяне кулинарни изкушения за цялото семейства. Едни от най-големите предимства на този вид камини са:   

  • цялостен принос за домакинството - производителите на готварски печки на дърва споделят, че този ви камини са изключително подходящи за големите домакинства, за които е присъщо ежедневното готвене и екстра консумацията на електрическа енергия. Ястията са по-вкусни, разходите по-малки, а обстановката осезаемо по-уютна;   
  • по-малко разходи за ток на целогодишна база - не само през зимата е важно да мислим за икономии. През лятото, когато няма необходимост от отопление, отново трябва да внимаваме с електропотреблението, което се свежда до употребата на битови уреди като фурната. Готварските печки на дърва се явяват рентабилно решение и в този случай, споделят производителите на камини;  
  • повече уют у дома - къкрещ огън и мека топлина, която се прокрадва във всяка една от стаите в дома ни. Мигове на уединение и комфорт за цялото семейство - камините могат да бъдат основен източник на релаксация през зимата, когато прекарваме голяма част от времето си вкъщи;   
  • малка първоначална инвестиция - само се замислете колко пари ще са ви нужни, за да купите климатици за всяка една от стаите във вашето жилище. Крайната сума ще е в пъти по-голяма от тази, която ще дадете за уред с твърдо гориво, който да свържете с водна риза - от 500 до 2000 лева за хубав модел готварска печка на дърва на водещ производител.  

Видно е, че готварската печка на дърва е изгодна в много отношения. Най-важното е да изберете с оптималните параметри да заложите на водещ производител в областта, за да сте напълно сигурни в нейното добро качество. Употребата й е лесна, функционалността висока, а ползите многобройни. 

Кои са най-големите производители в бранша

Производителите на готварски печки на дърва не са никак малко: Prity, Alfa-Plam, Plamen, Zvezda, Metalik, MBS, Skladova Tehnika, Victoria 05 и др. Зад всички тези имена стои отлична репутация и богат продуктов каталог, от който да изберете идеалния за вас модел камина. От BalkanEnergy споделят, че можете да я купите без никакъв проблем и на изплащане, ако да речем не ви се дава цялата сума пари наведнъж. Решението е изцяло ваше. 

На какво да обърнем внимание при избор

Марка, енергиен клас, топлинна мощност, конфигурация (фурна, котлон, прозорци и др.), вид облицовка и дизайн - всички тези детайли, в комбинация с цената, трябва да бъдат обмислени и преценени при избора на камина. Не бързайте със селекцията, а изберете модел, който да ви допада по всеки параграф.   

Кой да попитаме при нужда от съдействие

Определено е важно да се допитаме до експерт, когато дойде време да купим готварска печка на дърва на даден производител. Ако ще я купуваме онлайн, можем да проведем консултацията посредством Live Chat, а ако ще я взимаме от физически магазин - да говорим с продавачите на място. Друг вариант е да потърсим информация в интернет форуми, където потребители споделят своите мнения за камините, от които са доволни, или намират за недобри.