Печките на дърва, като алтернативен метод за отопление през зимните месеци, се определят като едни от най-добрите по ред причини. Едната от тях е икономическият фактор или с други думи - ниското потребление на електричество. Всеки знае колко скъп е токът, особено през месеци като декември, януари и февруари.   

За да намалим консумацията на електроенергия, е добре да обмислим покупката на камина, споделят от BalkanEnergy.BG. Тя може да функционира с водна риза, или да работи на “сух” принцип, както и да се монтира в къщи и апартаменти. Покупката на изплащане е също сред възможните опции, когато искаме да се сдобием с уред на марки като Alfa-Plam, Prity, Zvezda и др.

Как да изберем най-добрата камина на дърва?

Този процес може да се покаже доста по-сложен от очакваното, тъй като камини на дърва има най-различни - малки, големи, с водна риза и сухи, с различна топлинна мощност (един от водещите фактори при избор), с керамична или каменна облицовка, с ъглово и централно разположение и прочее. И сами виждате, че намирането на най-хубавата камина на дърва не е задача, която може да бъде отметната за няколко минути - налага се да обмислите обстойно всеки един детайл, в това число и енергийния клас.  

Кои са важните характеристики на които да обърнем внимание?

Покупката на камина на дърва е добра инвестиция за период от поне 10 години. Затова и трябва да я изберем много внимателно, взимайки под внимание неща като:

  • предназначение - къща, вила, апартамент, заведение и др. Много хора купуват камина на дърва не толкова заради самата работа, а по-скоро заради приноса й към красивия интериор и комфортната обстановка;   
  • начин на работа - с въздух или с вода. Това са двете основни опции, като при избора на най-добрата във вашия случай трябва да вземете предвид неща като квадратура, разположение на стаите и т.н.; 
  • големина на горивната камера - също много важен детайл, който няма как да подминете. От капацитета на печката зависи каква ще е силата на огъня, колко често ще се налага да я зареждате и какви температури ще постигате; 
  • дизайн - към тази точка можем да отнесем това дали камината на дърва е отворена или затворена, в какъв стил е направена, какво е покритието й, а и изобщо всичко онова, което касае нейния външен вид;   
  • цена на печката - изберете най-добрия отоплителен уред според вашите нужди и цели, съобразявайки се и с покупателните си възможности. Опитайте се да не ги надвишавате и запомнете, че винаги имате вариант да купите печка на дърва на изплащане.  

Камината на дърва е не просто енергоефективно решение за отоплителния период, но и начин да създадем спокойна и хармонична атмосфера в нашия дом. Извършете селекцията по най-добрия начин и се насладете на резултатите!  

Как да вземем на изплащане от BalkanEnergy?

Разходите за ток през зимата често пъти надвишават реалните ни финансови възможности, а това води до парични затруднения. Подобни битови проблеми са част от ежедневието на всеки втори човек, като за разрешаването им трябва да решим какво е най-добре да се направи, що се касае за начините за отопление на жилището.  

Доста от потребителите определят камините на дърва като рентабилен и енергиен вариант да поканим топлината и уюта в дома си. И дори да нямаме готови средства, за да извършим подобна покупка, винаги можем да се възползваме от варианти да вземем печка на изплащане. Магазин BalkanEnergy.BG е чудесно решение в случая, защото разнообразието от предложения е голямо, а платформата удобна за пазаруване. 

За да купите на лизинг, е нужно да изберете продукт, да посочите количество, а след това да натиснете бутона “купи на изплащане”. Изберете кредитна институция и разгледайте условията, които включват и допълнителни опции. Преценете коя оферта би била най-добрата за вас и преминете към финализиране на поръчката, въвеждайки информацията в празните полета.