Пелетната горелка е много важен компонент, който е част от устройството на котела. Тя се монтира допълнително към съществуващата система и служи за ефективното изгаряне на пелетите. Окомплектована е с шнек и е изработена от висококачествена стомана, която може да издържи на големи температурни натоварвания. Снабдена е със специални датчици, които следят нивото на топлина в котела, бойлера и др.

Пелетна горелка - нейната задача е да осигури допълнително удобство на потребителя, благодарение на своята автоматизирана система за управление. Този вид устройства са самопочистващи, имат много високо качество и се използват масово от собствениците на котли, като също така допринасят и за икономичния разход за отопление. В магазин BalkanEnergy.BG ще намерите широка селекция от предложения на марки като BURNiT и PellasX, както и възможност за покупка на изплащане - сред най-добрите опции. 

За какво се използва горелката за пелети

Тази машина за пелети се състои от няколко компонента - носеща конструкция, въздушна и горивна тръба, корпус, тръба за подаване на пелетите, нагревател и вентилатор за въздухоподаване. Принципът й на работа е прост, но от витално значение за отоплителния процес, като фокусът тук е подаването на пелетите. Тяхното транспортиране се осъществява с помощта на шнека, който ги доставя от бункера в горелката.

Целият този процес е възможен при наличието на правилно работеща електроника, която дава възможност да бъдат монтирани към нея устройства, които индикират въздушната температура в стаята. Именно с тяхна помощ изборът на най-добрият работен режим става възможен. Когато желаната топлина бъде постигната, пелетната горелка преминава в изчакващ режим, за да може тлеенето на пелетите да премине успешно, а на по-късен етап същият този процес и да се възобнови. Ако се стигне до падане на температурите под предварително настроената стойност, вентилаторът се активира, за да се стартира разгаряне.

Как да изберем най-добрата

Изборът на най-добрата горелка за пелети може да се окаже доста сложно начинание, ако не сме технически подготвени, или просто не сме се сблъсквали с подобен казус до този момент. За да направим успешна селекция, е добре да насочим вниманието си в няколко направления - марка, тегло, средна консумация на ел. енергия, топлинна мощност, наличие на система за самопочистване, нива на шум и прочее. Важно е да се консултираме със специалист, ако всички тези параметри не ни говорят нищо. Цената е също водеща отправна точка, с която да се съобразим с оглед на коректния избор.

Кои са водещите марки производители

Най-добрите марки производители на горелки за пелети са BURNiT и PellasX, които предлагат на потребителите отлично съотношение между цена, качество и производителност. Нека ги разгледаме отблизо:

  • BURNiT - български бранд, който е сред най-добрите, има богато портфолио и е наложен на пазара със своята разнообразна продуктова гама от камини, котли и горелки за пелети. Продуктите на тази марка се описват като функционални, притежаващи модерен дизайн и с еко-насоченост. Пелетните съоръжения на този производител са с висок енергиен клас и отговарят на европейските изисквания за качество;
  • PellasX - полска прецизност без аналог. Компанията има световно присъствие и се откроява на пазара със своите линии пелетни горелки, които се определят и като едни от най-добрите. Продуктите с тази марка носят икономически и екологични ползи, както и са в отговор на най-новите технологични постижения. За производството на всяка една машина и артикул се влагат висококачествени материали, които гарантират продължителния експлоатационен срок на всеки един елемент.

Най-добрите предложения са винаги при BalkanEnergy.BG, където всеки може да открие финансово изгодно решение, което да намери своето перфектно приложение в дългосрочен план. Предлагаме покупка на лизинг, което важи за единични стоки и за комплекти. Държим на контрола на качеството и прилагаме това правило изключително в своята търговска политика. Може да разгледате също нашите камини на пелети и пелетни котли.