Отоплението с печка на дърва е добър избор, погледнато от всички страни. С този уред се постига икономия на ток, като камината на твърдо гориво може да е суха или с водна риза. Нейните предимства обаче не се изчерпват само до редуцираните разходи за електричество - излъчваната топлина е много по-мека и приятна за хората, като с тя прави обстановката още по-уютна и комфортна. От BalkanEnergy споделят, че можете да извършите покупка и на изплащане, залагайки на марки като Prity, Alfa-Plam, Plamen и Zvezda, които имат перфектна репутация в продуктовата ниша.   

Защо хората се насочват към печките на дърва

Когато се заемем с обзавеждането на новия дом или с интериорни трансформации на старото жилище, няма как да не се запитаме на кой вид отопление да заложим за зимния период. Решения има доста - с климатици, с конвекторни печки, на парно и т.н. Изборът е сложен, защото всеки метод си има своите предимства и минуси. Печката на дърва също се нарежда сред възможностите, като покупката й се определя като финансово обоснована и енергоефективна. Причините голяма част от хората да се насочват именно към нея са следните: 

  • уютна атмосфера - нищо не може да замести успокояващата светлина и меката топлина на огъня, който можем да “поканим” право в дома си посредством избора на подходяща печка на дърва. Това е сред многобройните причини да извършим подобна покупка - помещението ще се изпълни с хармонична енергия и ще се сдобие със специално очарование. Моментите пред камината с чаша червено вино и в компанията на любимите хора, когато навън вали сняг и е студено, са незаменими, така че инвестирайте смело в подобен уред; 
  • отопляване без електричество - автономната работа на печката с дърва е огромен плюс при покупка, имайки предвид честите спирания на тока в лошо време. Дори и да възникне авария с електричеството, няма да ви се налага да зъзнете от студ, защото ще имате на разположение камина;  
  • зона за готвене - къщата на село и гозбите на баба, приготвени на печката с дърва, са мил спомен за мнозина. Вече можете да ги “възкресите”, извършвайки избор и покупка на точно такъв уред за отопление, който ще можете да използвате поне десетилетие;  
  • екологичен източник на топлина - вредните емисии, отделяне от печката с дърва са минимални, защото повечето съвременни модели са с модерен дизайни така конфигурирани, че да не замърсяват околната среда. Ако сте привърженици на еко-решенията, камината е най-добрият за вас избор; 
  • минимални разходи и лесна поддръжка - сметките за електричество могат да бъдат и колосални през най-студените месеци от годината, когато просто не можем да си позволим да изключим климатиците или радиаторите. За да си спестим тези разходи, е препоръчително да извършим избор и покупка на камина, която освен икономически изгодна е и много лесна за използване и поддръжка. Суровините за нея са евтини, а на фона на електропотреблението - дори символични.  

Преди да извършите покупка на малка или голяма камина, се уверете напълно в нейните ползи. След това уточнете какъв точно вид би бил най-подходящ според нуждите ви и направете своя избор.  

Как да направим избор 

Камините с дърва се делят основно на два вида - сухи и с водна риза. Ако обаче навлезем по-надълбоко в детайлите, ще видим, че те се отличават помежду си и по много още други неща. Външен вид, капацитет на горивното отделение, енергиен клас, топлинна мощност, марка и др. Започнете от това каква площ искате да отоплявате. Колкото по-голямо е пространството, толкова по-мощна камина на дърва ще ви е необходима. Друго също много важно нещо при избор и покупка е начинът й на употреба - дали ще я комбинирате с електрически уреди, или ще заложите изцяло на нея за зимните месеци.  

От къде можем да извършим покупка онлайн

За перфектния избор на печка с дърва заложете на BalkanEnergy, където ще откриете отлични условия за покупка на подобен уред. Там ще попаднете на списък с водещи производители на камини, както и на постоянно обновяващ се продуктов каталог.