Сред търсените начини за отопление се нареждат радиаторите, които биват няколко вида. Отличават се с лесното си и удобно използване, с безопасността и с високата си естетика. Повечето от тях допринасят за намаляването на сметките за ток, а освен това допълват интериора по модерен начин. В категорията ще откриете богат избор от радиатори за парно, подходящи за апартамент и за къща. Наред с тях предлагаме и модели с автономен принцип на работа, които също се нареждат сред предпочитаните решения от тази продуктова ниша.

Какво представляват радиаторите за парно?

В онлайн магазин BalkanEnergy.BG ще видите богат избор от различни видове продукти за отопление с парно на жилищни и търговски помещения, които се характеризират с висока ефективност и могат да се купят на изплащане. Този вид технологични решения са неизменна част от съвременната отоплителна система, а основното им предназначение е да осъществяват бърз пренос на топлинна енергия в стаите.

За да е обменът максимално ефективен, е нужно да се направи избор на парно с подходящата според наличната площ мощност – в категорията ви очакват разнообразни видове, които ще се впишат във вашия бюджет и преференции. Всичките радиатори притежават лесно регулиране и могат да се намерят с различна широчина, така че паснат безпроблемно на предопределеното за тях пространство.

Според принципа си на работа панелите за парно предлагат два вида начини на отопление – чрез конвекция и посредством излъчване на топлина в резултат на движението на нагрятата вода от тръбите към радиатора. Съгласно материалите за изработка те се делят още на стоманени, алуминиеви, чугунени и биметални. На сайта ще видите една част от тях, налични на изгодни цени и с топ качество.

Какви видове съществуват?

При избора на отопление с парно трябва да се помисли какви точно радиатори да бъдат закупени. Ако предпочитате стоящ модел, който има автономен принцип на работа и не е част от система с водна риза, то е резонно да заложите на уреди като електрическите или вентилаторните конвектори. Ето и повече информация за наличния в раздела избор от отоплителни решения:

  • Панелни радиатори – материалът за тяхната изработка е стомана, предлагат се в различни размери, с по-голяма и с по-малка мощност. Търсят се не само за жилищна, но и за офиси – високата им ефективност ги прави топ отоплително решение за парно в съвремието, а като бонус ще получите и висока естетика. Панелните радиатори са съставени от няколко ламели, а принципът им на работа се състои в преминаването на вода през стоманения елемент. Основните им предимства за адаптивност, дълговечност и здравина, лесен монтаж и достъпна цена;

панелен-радиатор

  • Алуминиеви радиатори – класират се като отличен избор, защото са ефективен и икономически изгоден подход при изграждането на отоплителна система от затворен тип. Притежават много лека конструкция и сред елементите за парно, които се търсят за къщи и апартаменти. Подходящи са за отопление на големи пространства, а модерната им визия ги превръща в красиво допълнение към жилищния интериор. С тях се постига отлична топлопроводност, топлинните загуби са минимални, а вложените в изработката на парното материали са устойчиви на деформации и корозия;

алуминиев-радиатор

  • Вентилаторни конвектори – освен за отопление, са търсен избор още и за охлаждане на всякакви видове помещения. С тях се поддържа комфортна температура по всяко едно време от годината, а компактните им размери не заемат излишно място в стаята. Вентилаторните конвектори успешно могат да заместят климатиците и радиаторите, защото с тях разпределянето на топлия въздух е ефективно и равномерно;

  • Електрически конвектори – през последните години те станаха силно предпочитан вид отопление за малки и голем жилища, което се дължи на техния принцип на работа, а именно на конвекцията. Затопленият въздух се издига нагоре, без да е налице струя, като по този начин се елиминира създаването на течение. Електрическите конвектори са чест избор, защото са икономични, ефективни и са подходящи за хора с респираторни проблеми, защото не водят до изсушаване на въздуха. Регулирането на желаната температура се извършва посредством термостат, а лесният монтаж повишава тяхното търсене;

  • Лири за баня – отоплението в душ зоната е модерен избор, на който голяма част от хората залагат. Те се делят на стоманени и алуминиеви видове, а присъствието им в помещението повишава комфорта драстично. Освен това могат да се използват и за изсушаване на хавлии и дрехи, което е в полза на домакинството;

  • Маслени радиатори – купуват се за основно отопление, но и за допълване на вече съществуващото. Изпъкват със своята практичност и ниска цена, а конструкцията им е метална и изключително здрава. Самото им наименование подсказва, че работят с масло, намиращо се в херметически затворения корпус.

Изборът на парно или конвектор за жилището е предизвикателна задача, към която следва да подходим отговорно. Пазарът предлага различни видове радиатори, а при нас ще ги откриете с топ качество и на конкурентна цена.

Откъде можем да поръчаме?

Онлайн магазини като BalkanEnergy.BG удобен и финансово достъпен начин да се сдобиете с ефективно отопление за вашия дом. Разгледайте продуктовия ни каталог и забравете за компромисите, свързани с комфорта в жилището или офиса – ще видите богат избор от бюджетни и луксозни решения, които ще отговорят на критериите ви за качество и ефективност.