Безспорно, сред най-добрите средства за отопление на жилището и търговските площи, това са камините на пелети, които намират все по-голямо приложение към настоящия момент. Те са икономични, използват се лесно, а разходите за тяхната поддръжка са минимални. С тях се постига по-ниска консумация на електричество, като това ги прави бюджетно решение с широко приложение.

Как да изберем най-добрата камина на пелети според нуждите си

За да се сдобием с най-добрата печка на твърдо гориво, е нужно да се водим от персоналните си потребности и изисквания, чиито обхват включва:

  • Квадратура. Колкото по-обширна е площта, толкова по-голяма трябва да е топлинната мощност, за да се постигне комфортна температура. В някои случаи е препоръчително да се заложи на пелетна камина с водна риза, защото с тази система потокът от топлина достига до всяка една част от имота;
  • Бюджетна рамка. Финансовите ни възможности са чести пъти отправна точка, когато купуваме камина на пелети. Уредът е дългосрочна инвестиция със съществен принос за приятни ни престой у дома, където през зимата трябва да намираме топлина и уют. Високият клас предложения предлагат висока ефективност и модерен принцип на работа, включително и електронно управление;
  • Външен вид. Той е важен, за да бъде интериора в жилището още по-съвременен и приветлив. Най-добрата за нас камина на пелети е тази, която се вписва в обстановката, отговаря на изискванията ни за естетика и прави пространството още по-завършено;
  • Функционални възможности. Не купуваме камина на пелети всеки ден. Това означава, че когато се заемем с нейния избор, трябва да се спрем на най-добрия модел, който притежава необходимите технически специфики, като например защита от прегряване (задължително), регулиране на горенето, контрол на температурата, автоматизирано запалване и др.

Ниският разход на ток не е единственото предимство на уредите на твърдо гориво. Освен рентабилни, те са още и удобни за инсталация, защото са пригодени да се свържат с различни по вид комини, каквито от BalkanEnergy също предлагаме в магазина. Камините на пелети могат да бъдат закупени на изплащане, а разнообразието от водещи марки прави избора още по-лесен.

Защо е важно да обърнем внимание на характеристиките

Те са първото нещо, на което трябва да обмислим, като е препоръчително те са възможно най-добрите според нашите индивидуални изисквания. Характеристики като консумирана мощност, отопляема площ, размери и тегло, ниво на шум, система за почистване и други параметри определят производителността на машината и нейния принцип на работа. 

От съществено значение е да вземем под внимание всяка една точка от описанието на продукта, сравнявайки го с останалите, които са ни направили впечатление. По този начин ще вземем информирано решение за това каква камина на пелети да купим и кой модел би бил най-добрия за нашето жилище, офис, ресторант и т.н. Марката е също от значение - производители като Alfa-Plam, BURNiT са доста добра опция при селекцията на качествен топлообменник с множество функции и нива на мощност.

Как да купим на изплащане от BalkanEnergy

Все повече потребители решават да купят камина на пелети на изплащане. Опцията “на изплащане” е най-добрата в подобни случаи, когато необходимостта от икономично отопление расте, а ние все още не сме направили нищо по въпроса. 

От BalkanEnergy предлагаме варианта да поръчате топлообменник с твърдо гориво на разсрочено плащане, в т.ч. и комплекти печки с прахосмукачки за пепел. За да се възползвате от тази услуга, трябва да изберете артикул, а след това да натиснете бутона “купи на изплащане”. Изберете кредитна институция, след това се запознайте с условията за финансиране. Можете да изберете какъв да бъде погасителният срок, който варира от 3 до 60 месеца.